Nederlands

Dagje Efteling: ontdek het magische pretpark voor een magische prijs

Dagje Efteling: ontdek het magische pretpark voor een magische prijs
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Ontdek het grootste en bekendste pretpark van Nederland: de Efteling! Een park dat kleinschalig begon, om vervolgens prachtig uit te groeien tot een veelzijdig themapark met een enorme diversiteit aan attracties en belevingen. Met een wonderlijke geschiedenis van ruim 70 jaar groeit de Efteling van een Sport- en Wandelpark uit tot een sensationeel pretpark, waar de magie van sprookjes en de spectaculairste theme-rides samenkomen in een perfecte mix!

Daarmee biedt de Efteling ook voor iedereen een wonderbaarlijk dagje uit, van liefhebbers van bijzondere vertellingen tot fanatieke avonturiers. Ontdek voordelig samen met je gezin, vrienden of collega’s wat de Efteling zo bijzonder maakt en geniet samen van meer dan 30 waanzinnige attracties!

Alle pretparkdeals bij Social Deal

Ben je dol op pretparken? Op Social Deal ontdek je scherpe deals voor een dagje uit naar de leukste pretparken in Nederland, pretparken in België én pretparken in Duitsland! Waar ga jij als eerste heen?
Het park

De Efteling bestaat uit vijf verschillende rijken, elk met een eigen thematisering, sfeer en bijpassende attracties. Begin je avontuur bij het Fantasierijk, het kloppend hart van de Efteling. Daar vind je direct al het paradepaardje van het park: Symbolica! Bij deze prachtige attractie wacht de lakei O.J. Punctuel de gasten op, maar al snel neemt Pardoes de Tovernar het over en volgt een waanzinnige ontdekkingsreis door het paleis. Spannend! 

 

Vervolg je reis door het Marerijk; hier ontdek je bijzondere vertellingen én vind je het iconische Sprookjesbos, waar maar liefst 30 sprookjes tot leven komen. In het Anderrijk ontdek je dan weer diverse gave attracties met een eigen thematiek; een bonte mix van stijlen en sferen. In het Reizenrijk staan bijzondere reizen en tochten centraal en verken je grote hoogten en diepe wateren. En in het Ruigrijk maak je kennis met de spectaculairste attracties van de Efteling, waaronder een heel scala aan achtbanen en diverse thrill-rides.

De attracties van de Efteling

In de Efteling ontdek je meer dan 30 attracties die stuk voor stuk enorm populair en geliefd zijn bij een breed publiek. Van spectaculaire achtbanen en sfeervolle theme-rides tot wonderlijke attracties voor de jongste generatie pretparkbezoekertjes. Zo is er hier voor ieder wel wat wils en beleef je met je hele gezelschap gegarandeerd een magisch dagje uit.
De Python, Baron 1898 & Joris en de Draak

De Efteling is dé thuisbasis van ontzettend veel iconische achtbanen! Zo is de Python al legendarisch sinds zijn opening in 1981. En sindsdien zijn er alleen nog maar meer gave rides bijgekomen. Duik met een noodgang de mijnschacht in in de Baron 1898, versla de draak én je concurrentie in racerachtbaan Joris en de Draak, of maak een spannende rit in het donker in de Vogel Rok. Zorg voor een grote splash in De Vliegende Hollander of zet de boel eens flink op stelten met Max & Moritz!

Symbolica, Droomvlucht & Fata Morgana

Wil je je laten onderdompelen in de meest bijzondere werelden? De Efteling neemt je mee op reis, van het weelderige en fantasierijke paleis Symbolica tot een verboden stad vol mysteries in de Fata Morgana. En wat dacht je van een ontdekkingsreis in een wereld vol elfjes en trollen bij de Droomvlucht? Echte durfallen stappen het vervloekte huis in van Villa Volta, in een poging om de villa te ontdoen van zijn eeuwenoude vloek.

Pagode, Gondoletta, Stoomcarrousel en Sprookjesbos

Liever wat rustigere belevenissen meepakken? Draai gezellig rondjes mee op de nostalgische Stoomcarrousel, bewonder het park vanaf grote hoogte in de Pagode of maak een rondje door het Lavenlaar in de monorail. Vanuit de Gondoletta’s vaar je een ronde over het prachtige meer van het park. En vergeet ook zeker niet om een wandeling in het Sprookjesbos te maken, waar je meegenomen wordt in wel 30 verschillende sprookjes, die stuk voor stuk prachtig tot leven komen.

Winter Efteling
Iedere winter wordt de Efteling omgetoverd tot de Winter Efteling. Het park wordt dan voorzien van een gezellige winterse sfeer, je geniet van bijpassend entertainment en ook allerlei winterse dranken en lekkernijen mogen niet ontbreken in het plaatje. Warm je op bij een knus vreugdevuur, zing mee met de koren en maak ritjes in je favoriete attracties!

Eten en drinken

Van al die sprookjesachtige avonturen en belevenissen krijg je vroeg of laat ongetwijfeld trek! Gelukkig vind je overal in het park eetgelegenheden en restaurants waar je een smakelijk hapje en drankje kunt scoren. Of je nu trek hebt in pannenkoeken, poffertjes, pizza, pasta, wereldgerechten, een tosti of belegd broodje, een salade of een lekkere snack; je vindt het in het park.

Restaurants in het park
Een aantal highlights: geniet van pannenkoeken bij Polles Keuken, smul van Italiaanse specialiteiten in Pinokkio’s pizza & pasta restaurant, scoor belegde broodjes, salades en warme maaltijden in Panorama self-service en zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard of ontdek allerlei wereldgerechten bij het Fabula restaurant. Waar kies jij voor tijdens je bezoek?

Met korting uit eten in de buurt van de Efteling

Wil je aan het eind van de dag buiten het park nog even rustig bijkomen en genieten van een heerlijk diner? Ga voor een smakelijke afsluiting en ontdek een van de vele restaurants in de buurt van de Efteling. Via Social Deal ga je voordelig uit eten in de omgeving van het park:

Efteling Hotel & vakantieparken

Voor bezoekers die geen genoeg kunnen krijgen van het park en degenen die van ver moeten komen biedt de Efteling diverse overnachtingsmogelijkheden aan. Zo vind je direct naast het park het Efteling Hotel, waar je in gethematiseerde kamers overnacht. Ook kun je terecht in twee vakantieparken, Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, waar je aangenaam overnacht op loopafstand van het pretpark.

Voordelig overnachten in de buurt van de Efteling

Zie je het niet zitten om vermoeid naar huis te rijden na een intensief dagje Efteling? Dat begrijpen we goed! Via Social Deal overnacht je bij hotels in de buurt van het park, mét aanzienlijke korting. Klinkt zo’n voordelige hotelovernachting je als muziek in de oren? Bekijk dan hieronder actuele hoteldeals in de buurt van de Efteling: